طريقة عمل حواوشى المطاعم
مقادير حواوشى المطاعم 1 كيلو لحمه مفرومه وبها نسبه دهنه
2 بصله كبيره
5 حبات فلفل رومى
2حبه فلفل شطه حامى
1 بيضه
توابل حواوشى
ربع ملعقه قرفه
ملح وفلفل اسود
حبهان وورق لورى مطحون
5 حبات فلفل رومى
2حبه فلفل شطه حامى
1 بيضه
توابل حواوشى
ربع ملعقه قرفه
ملح وفلفل اسود
حبهان وورق لورى مطحون
طريقة تحضير حواوشى المطاعم
١. نبتدى يبشر البصل وبعد كدا نصفيه من المايه بتاعته وناخد البصل نفسه ونضعه على اللحمه المفرومه.
٢. نقطع الفلفل كله قطع صغيره ونضعها فوق اللحمه.
٣. نفرم جميع المكونات ديه مع اللحمه فى المفرمه
٤. اللحمه اصلا مفرومه بس احنا فرمناها وش تانى مع البصل والفلفل للتجانس وكمان علشان تنعم شويه.
٥. بعد كدا نضع التوابل كلها اللى عندى على اللحمه ونضبطها ونضرب البيضه ونضعها فوق اللحمه ونقلبهم نترك اللحمه فى الثلاجه حوالى ساعه.
٦. نفتح العيش كله وناخد اللحمه حبه حبه ونفردها جوه العيش كله.
٧. نسخن الفرن ونجيب صينيه وندهنها سمنه ومعاها شويه زيت ونرص فيها ارغفه الحواوشى.
٨. وندهن وجه الرغيف من فوق بالسمنه المخلوطه بالزيت.
٩. نضع الصينيه على الصاج مباشره ونترك العيش لحد اما يتحمر من تحت كويس وبعد كدا نقلبه على الوش التانى علشان يتحمر كويس، وبعد كدا نطلعه وبالف هنا وشفا.
أضف تعليق